Botë

SHBA-ja thotë se do të arrihet armëpushimi humanitar në Nagorno-Karabak

SHBA-ja thotë se do të arrihet armëpushimi humanitar në Nagorno-Karabak
Foto: Reuters

Zyrtarë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë paralajmëruar se gjatë së hënës do të vendoset një armëpushim humanitar mes Armenisë dhe Azerbejxhanit.

Ky njoftim i Departamentit të Shtetit vjen pas takimit të Sekretarit amerikan, Mike Pompeo me ministrin e jashtëm të Armenisë dhe Azerbejxhanit, të cilët kanë shtyrë përpara një marrëveshje për paqe dhe një takim me udhëheqësit e Grupit Minks tëe OSBE-së. Udhëheqësit e Grupit të drejtuar nga Franca, Rusia dhe SHBA-ja, janë duke ndërmjetësuar në arritjen e këtij armëpushimi.