Botë

Etiopia paralajmëron dy vjet burgim për shkelësit e masave ndaj COVID-19

Foto: Reuters
 

Etiopia ka paraparë dy vjet burgim për qytetarët që nuk mbajnë maska. Këto deklarime i ka bërë zyra e prokurorit të përgjithshëm duke thënë se këto masa rigoroze, do të ndërmerren me qëllim të frenimit të përhapjes së koronavirusit.

Siç shkruan CNN, të ndaluara do të jenë shtrëngimi i duarve, mosmbajtja e maskës në hapësira publike dhe pjesëmarrja në një tavolinë me mbi tre persona.