Botë

Mbyllet një xhami në Francë, kishte shpërndarë video nxitëse kundër mësuesit të vrarë

Mbyllet një xhami në Francë, kishte shpërndarë video nxitëse kundër mësuesit të vrarë
Foto: Ilustrim

Franca ka urdhëruar mbylljen e një xhamie ku thuhet se brenda saj është nxitur vrasja e mësuesit francez. Siç shkruan Dailymail, Xhamia e Madhe Pantin, që ndodhet në periferi të Parisit, kishte shpërndarë para sulmit një video në faqen e saj në Facebook, ku shfryhej urrejtje ndaj mësuesit të historisë, Samuel Paty.

Policia njoftoi për urdhërin e mbylljes së xhamisë, ndërsa bënë me dije se do të ketë një kundërpërgjigje ndaj shpërndarësve të mesazheve të urrejtjes, predikuesve të radikalizuar dhe të huajve që mund të paraqesin kërcënim për sigurinë.