Botë

Katër qytete gjermane kërkojnë ndihmën e ushtrisë kundër koronavirusit

Katër qytete gjermane kërkojnë ndihmën e ushtrisë kundër koronavirusit
Foto: Reuters
 

Berlini, Frankfurti, Këlni dhe Shtutgarti janë katër qytetet gjermane që kanë arritur në kufijtë e mundësive për gjurmimin e kontakteve të koronavirusit. Ato kanë kërkuar ndihmën e ushtrisë për menaxhimin e gjendjes.

Numri i të prekurve me koronavirus është rritur në Gjermani përgjatë javës së kaluar, në veçanti në qytetet e mëdha. Pas Berlinit dhe Frankfurtit, edhe Shtutgarti ka raportuar gjatë fundjavës se është rritur numri i rasteve të reja me COVID-19, raporton DW.