Botë

Aktakuzë ndaj filantropit turk, thuhet se u përfshi në puçin e vitit 2016

Foto: DW
 

Një Gjykatë në Turqia ka marituar aktakuzën për filantropin, Osman Kavala, për dhënie të ndihmës në grushtetin e vitit 2016. Këto deklarime i ka bërë avokati i tij, tetë muaj pasi është liruar nga akuza për financim të protestave në vitin 2013

Në aktakuzën e re, sipas Reuters, Kavala akuzohet për bashkëpunim me Henri Barkey, studiues turk që jëton në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, si dhe ky i fundit akuzohet për lidhje me rrjetin e klerikut mysliman turk, Fethullah Gulen.