Botë

OBSH: COVID-19 nuk do të jetë kriza e fundit pandemike

OBSH: COVID-19 nuk do të jetë kriza e fundit pandemike

Gjenevë, 15 shtator – Kreu i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), Tedros Adhanom Ghebreyesus deklaroi se koronavirusi i ri (COVID-19) është një shenjë paralajmëruese e emergjencave globale të shëndetit në të ardhmen si dhe bëri thirrje për investime politike dhe financiare për të parandaluar pandemitë.

“Kjo nuk do të jetë pandemia e fundit dhe as urgjenca e fundit globale shëndetësore. Ne nuk e dimë se cila do të jetë urgjenca e ardhshme shëndetësore, por e dimë që do të vijë dhe ne duhet të jemi të përgatitur”, theksoi Tedros në nisjen e raportit të Bordit të Monitorimit të Përgatitjes Globale (GPMB) për vitin 2020.