Botë

Fundi i shpresës në Lindje të Mesme

Fundi i shpresës në Lindje të Mesme

Vera duket se gjithnjë ka qenë stina më e ashpër në Lindje të Mesme. Ka shumë shembuj që e mbështesin këtë pikë. Lufta e qershorit të vitit 1967, pushtimi izraelit i Libanit më 1982, rrëmbimi i aeroplanit të vitit 1985, pushtimi irakian i Kuvajtit më 1990 dhe kërdia e “Shtetit Islamik” më 2014. Dhe vera e sivjetme tashmë i është bashkuar kësaj liste. Por, bota duhet gjithnjë të mendojë për një tjetër mundësi. Dhe duke i pasur parasysh zhgënjimin, pandeminë dhe vuajtjet e mëdha – qoftë edhe atë të urisë në rajon – do të duhej të pritej një kapitull i ri në Lindje të Mesme.

Vala që s’erdhi