Botë

Mbështetje e hapur për Joe Biden president nga 81 laureatë të Nobelit

Mbështetje e hapur për Joe Biden president nga 81 laureatë të Nobelit
 

Tetëdhjetë e një laureatë të Çmimit Nobel dhanë mbështetjen për kandidatin demokrat në zgjedhjet presidenciale në SHBA, Joe Biden, në letrën e hapur të sotme, duke theksuar “gatishmërinë e ish nënpresidentit për të dëgjuar ekspertë” dhe “angazhimin e tij të thellë për të përdorur shkencën për të gjetur zgjidhje”.

Laureatët e Çmimit Nobel në Kimi, Mjekësi dhe Fizikë, theksuan rëndësinë e udhëheqësve të zgjedhur që marrin vendime të bazuara në shkencë, veçanërisht gjatë kohës së pandemisë globale, transmeton CNN.