Botë

Të dhënat sizmologjike sugjerojnë që shpërthime tjera i paraprinë eksplodimit në Bejrut

Foto: AP
 

Të dhënat sizmologjike kanë sugjeruar që gjashtë shpërthime të njëpasnjëshme i kanë paraprirë eksplodimit në portin e Bejrutit, me të fundit që ishte një ndezje e fishekzjarrëve të cilat si duket e ndezën depon e mbushur me nitrat amoni, ka thënë një analist nga Izraeli të enjten.

Të gjashtë shpërthimet ndodhën në intervale kohore prej 11 sekondash gjatë incidentit të 4 gushtit, dhe eksplodimi i fundit ndodhi pas 43 sekondave, ka deklaruar Boaz Hayoun nga Grupi “Tamar” i Izraelit për Reutersin.