Botë

Në Gjermani rriten rastet me koronavirus, “fajësohen” Ballkani Perëndimor e Turqia

Në Gjermani rriten rastet me koronavirus, “fajësohen” Ballkani Perëndimor e Turqia

Rastet e ditore me COVID-19 në Gjermani kanë arritur në mbi 1.000 për herë të parë që nga maji, duke bërë që qeveria gjermane ta bëjë të detyrueshëm testimin për udhëtarët që kthehen nga vendet me rrezik për infektim.

Ministri i Shëndetësisë, Jens Spahn, për rritjen e rasteve ka akuzuar qytetarët të cilët po kthehen nga shtetet e tjera, e sidomos ata nga Ballkani Perëndimor dhe Turqia.