Botë

Kashmiri rihap shkollat në qiell të hapur

Kashmiri rihap shkollat në qiell të hapur

Shkollat në Indi janë duke u përballur me vështirësi gjatë mësimit përmes platformave online, ku për shkak të pandemisë, janë të detyruara të qëndrojnë të mbyllura. Por një qytet që gjendet në pjesën e Kashmirit të administruar nga India ka gjetur një zgjidhje brilante për këtë problem, shkruan BBC. 

Çdo mëngjes, studentët në Doodpathri, që është një qytet në distriktin Budgam, ecin nëpër ura dhe lumenj, deri në kodër për të vijuar mësimin në shkollën e tyre të re, që gjendet në një vend piktoresk, ku në sfond shihen malet e bukura të Himalajës. Shkolla në ambient të hapur është një lajm i mirë dhe freskim si për prindërit ashtu edhe për nxënësit, pas qëndrimit disamujor në izolim si masë për frenimin e shpërndarjes së pandemisë Covid-19. Ky shtet ka raportuar më shumë se 19.00 raste me virus, si dhe 365 vdekje.