Botë

“Gruaja e hekurt” që arrestoi “peshqit e mëdhenj” në Rumani, emërohet kryeprokurore e Europës

“Gruaja e hekurt” që arrestoi “peshqit e mëdhenj” në Rumani, emërohet kryeprokurore e Europës

Laura Codruta Kovesi e bëri emrin e saj si kreu i agjencisë së respektuar të antikorrupsionit të Rumanisë, ADN. Ajo ndoqi këmba-këmbës ministrat e qeverisë dhe kryetarët e bashkive, duke u bërë shpejt e preferuara e Parlamentit Evropian dhe fushatave antikorrupsion, transmeton JavaNews.

Kövesi ka popullaritet më shumë se qeveria dhe u zotua të bëjë gjithçka për të bllokuar fushatën e saj të suksesshme për t’u bërë prokurori i parë publik i Evropës.