Botë

#challengeaccepted: Feministet në Turqi përkujtojnë kuptimin e vërtetë të trendit

 

Feministet në Turqi i kanë bërë thirrje tërë botës që të mos harrohet konteksti origjinal i trendit #challengeaccepted në internet, i cili ka pasur për qëllim tërheqjen e vëmendjes ndaj numrit të madh të dhunës gjinore në këtë shtet, para se trendi të merrte kah tjetër në perëndim.

Vrasja e grave, dhuna ndaj tyre dhe të ashtuquajturat vrasjet “për nder” janë probleme të mëdha në Turqi. Javën e kaluar, ky shtet u lëkund sërish me vrasjen brutale të Pinar Gultekin, një studente 27 vjeçare, të cilën thuhet se e vrau ish i dashuri i saj, shkruan The Guardian, transmeton KOHA.