Botë

Me dhjetëra gazetarë japin dorëheqje në Hungari

 

Me dhjetëra gazetarë të portalit kryesor të pavarur në Hungari kanë dhënë dorëheqje për shkak të largimit të kryeredaktorit të tyre, me shqetësime se qeveria vazhdimisht e më shumë po i merr nën kontrollon mediat.

Index.hu është portali më i lexuar në Hungari dhe një prej pak mediave të pavarura, në një shtet ku mediat po kontrollohen shumë e më shumë nga aleatët e kryeministrit Viktor Orban, shkruan Al Jazeera.