Botë

Varësia nga luftëtarët mercenarë

Varësia nga luftëtarët mercenarë

Muhammadi ishte shtatëmbëdhjetë vjeç kur nisi lufta në vendlindjen e tij, Siri. Ai po bëhej gati që të regjistrohej në studime të larta për t’u bërë inxhinier në qytetin e Homsit. Adnani, njëherësh, ishte tridhjetë vjeç atëherë dhe po punonte si tavanxhi në Homs. Porsa ishte bërë për herë të tretë baba.

Muhammadi dhe Adnani luftuan në anë të ndryshme në luftën civile në Siri. Muhammadi ishte pjesë e ushtrisë së diktatorit Bashar al-Assad dhe ishte i etur që të kthehej stabiliteti në vend, përderisa Adnani iu bashkua radhëve të kryengritësve me bindjen se revolucioni do të triumfonte. Të dytë ëndërronin një Siri të bashkuar e paqësore. Tani, edhe nëntë vjet pas atyre kohëve, ata po luftojnë njëri-tjetrin në palë të ndryshme – por jo në Siri. Ata po luftojnë nja dy mijë kilometra larg atdheut. Në Libi.