Botë

Mijëra izraelitë kërkojnë dorëheqjen e Netanyahut

Mijëra izraelitë kërkojnë dorëheqjen e Netanyahut
Foto: AMIR LEVY/GETTY IMAGES
 

Me mijëra izraelitë janë tubuar jashtë rezidencës zyrtare të kryeministrit Benjamin Netanyahu, duke i bërë thirrje që të japë dorëheqje gjersa përballet me akuza për korrupsion dhe kritika në rritje për mënyrën se si po e menaxhon pandeminë e koronavirusit.

Netanyahu ka pësuar rënie të popullaritetit në javët që shkuan për shkak një sërë demonstratash ku populli thotë se nuk është i denjë për të udhëhequr shtetin në kohën kur është duke u gjykuar për korrupsion. Tjerët janë të mllefosur për shkak të krizës së përkeqësuar ekonomike të shkaktuar nga koronavirusi, shkruan Al Jazeera.