Botë

Franca ua rrit pagat punëtorëve shëndetësorë për punën gjatë pandemisë

Franca ua rrit pagat punëtorëve shëndetësorë për punën gjatë pandemisë
 

Franca ka miratuar një fond prej 8 miliardë eurosh për rritjen e pagave të punëtorëve shëndetësorë, si shpërblim për punën e tyre në luftimin e pandemisë së koronavirusit.

Fondi u dakordua të martën mes Qeverisë dhe sindikatave të punëtorëve, pas disa javësh negociata. Në bazë të tij, pagat e mantelbardhëve francezë do të rriten për 183 euro në muaj.