Botë

Pentagoni nxit rishikimin e simboleve të Konfederatës

Pentagoni nxit rishikimin e simboleve të Konfederatës

Drejtuesit e lartë të Pentagonit i thanë Kongresit të enjten se ushtrisë amerikane i duhej të shqyrtonte me shumë vëmendje simbolet e Konfederatës në bazat ushtarake dhe shefi Shtatmadhorisë gjenerali Mark Milley tha se kishte rekomanduar ngritjen e një komisioni që do të trajtonte këtë çështje.

"Konfederata, Lufta Civile Amerikane ishte një akt rebelimi, ishte një veprim tradhtie në atë kohë, kundër bashkimit, kundër yjeve dhe shiritave (të flamurit), kundër Kushtetutës amerikane dhe ata oficerë i kthyen shpinën betimit që kishin bërë. Tashmë disa kanë një këndvështrim të ndryshëm mbi këtë. Disa mendojnë se është trashëgimi, të tjerë mendojnë se është urrejtje. Mënyra se si duhet ta bëjmë ka po rëndësi sa fakti që duhet ta bëjmë. Pra kemi nevojë për një shqyrtim të rreptë të bazave, statujave, emrave dhe të gjitha gjërave që lidhen me këtë çështje", tha gjenerali.