Botë

Ministrat francezë nën hetime rreth menaxhimit të pandemisë

Ministrat francezë nën hetime rreth menaxhimit të pandemisë

Një Gjykatë Speciale në Francë të premten ka urdhëruar fillimin e hetimeve ndaj tre ministrave apo ish-ministrave, rreth mënyrës se si ata kanë menaxhuar gjatë pandemisë së koronavirusit.

Pacientë me COVID-19, mjekë, punonjës të burgut e policë në Francë kanë ngritur gjithsej 90 padi në Gjykatën e Drejtësisë së Republikës, duke u ankuar ndaj reagimit të këtyre ministrave gjatë muajve të kaluar, në rend të parë shkaku i mungesës së maskave dhe pajisjeve tjera, teksa virusi po përhapej nëpër Evropë.