Botë

Brazilianët protestojnë kundër Bolsonaros pas javës më të keqe me koronavirus

 

Protestuesit në Brazil dhe shtete tjera përreth botës janë bashkuar për të denoncuar mënyrën se si Presidenti Jair Bolsonaro ka menaxhuar pandeminë e koronavirusit, gjersa ky shtet i Amerikës Latine regjistroi javën më të keqe të infektimeve, shkruan Al Jazeera.

Protestat “Stop Bolsonaro” u bënë edhe online, por edhe nëpër rrugët e qyteteve kryesore të Brazilit dhe në më shumë se 20 shtete tjera të dielën, duke kërkuar dorëheqjen e udhëheqësit të së djathtës ekstreme i cili po quhet kërcënim për demokracinë.