Botë

Andrzej Duda dhe Rafal Trzaskowski më 12 korrik në raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale në Poloni

 

Varshavë, 29 qershor – Presidenti aktual polak, Andrzej Duda dhe kandidati centrist i ”Koalicionit Qytetar”, Rafal Trzaskowski do të hyjnë në raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale, pasi fituan respektivisht 41,8 dhe 30,4% të votave, sipas një sondazhi nga Ipsos.

Kandidati i pavarur, Szymon Holownia fitoi 13,3%, lideri i së djathtës Krzysztof Bosak siguroi 7,4%, Robert Biedron i së majtës fitoi mori 2,9% dhe lideri i Partisë Agrare, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz mori 2,6%.