Botë

Putini shpall gjendje emergjente pas rrjedhjes së mbi 20 mijë tonë naftë

Putini shpall gjendje emergjente pas rrjedhjes së mbi 20 mijë tonë naftë
Foto: Reuters

Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, ka shpallur gjendje emergjente në qytetin Norilsk në Siberi, pasi 20 mijë tonë naftë kanë rrjedhur në lumin në afërsi nga një stacion i energjisë, shkruan CNN.

Një grup i mbrojtjes së ambientit e ka përshkruar këtë dëm si katastrofal, dhe koncentrimi i kontaminimit në ujërat fqinj ka tejkaluar nivelet e lejuara mbi dhjetëramijëra herë, është njoftuar nga agjencia ruse e ambientalizmit Rosprirodnadzor.