Botë

Protesta në parlamentin e Hong Kongut ku po debatohet për projektligjin për himnin e Kinës

Protesta në parlamentin e Hong Kongut ku po debatohet për projektligjin për himnin e Kinës
Foto: Reuters

Policia dhe zjarrfikësit kanë hyrë në parlamentin e Hong Kongut të enjten pasi dy deputet pro-demokracisë kanë hedhur lëng me erë të keqe për të protestuar kundër shtypjes “vrasëse” të protestave nga trupat kineze në sheshin Tiananmen 31 vjet më parë, shkruan agjencia Reuters.

Deputetët Eddie Chu dhe Ray Chan kanë shkuar sallës gjatë debatit që po mbahej për projektligjin kundërthënës që do të kriminalizonte çdo mosrespekt ndaj himnit nacional të Kinës. Ata kanë gjuajtur lëng me erë të keqe, ndërsa sigurimi  i ka kapur ata. Policia dhe zjarrfikësit kanë ardhur më vonë në skenë.