Botë

Thirrje për një buxhet prej 500 miliardë eurosh për Paktin e Gjelbër europian

Thirrje për një buxhet prej 500 miliardë eurosh për Paktin e Gjelbër europian

Bruksel, 2 qershor – Një thirrje, tashmë e nënshkruar nga më shumë se një milionë persona, kërkon një buxhet prej 500 miliardë euro në vit për të financuar Paktin e Gjelbër europian, i kërcënuar nga kriza ekonomike e shkaktuar nga pandemia e COVID-19.

“Me tre zgjidhje, ndërprerjen e subvencioneve dhe investimeve në energjitë fosile, një bankë e vërtetë për klimën dhe një buxhet klimatik real, ne mund të mobilizojmë më shumë se 500 miliardë euro në vit”, theksuan nënshkruesit e kësaj thirrjeje të lëshuar për drejtuesit e Bashkimit Europian, dy javë para një samiti të kushtuar shqyrtimit të një projektplani për rimëkëmbjen masive të ekonomisë europiane.