Botë

Qeveria gjermane përkrah Lufthansan me 9 miliardë euro për rimëkëmbje

Qeveria gjermane përkrah Lufthansan me 9 miliardë euro për rimëkëmbje

Paketa për rimëkëmbjen e aviokompanisë gjermane Lufthansa është “një zgjidhje shumë-shumë e mirë” e cila parasheh nevojat edhe të kompanisë edhe të taksapaguesve, ka thënë ministri i Financave i Gjermanisë, Olaf Scholz.

“Përkrahja të cilën jemi duke e përgatitur është për kohë të caktuar”, tha Scholz pasi që qeveria dhe Lufthansa arritën marrëveshje për 9 miliardë euro të përkrahjes monetare, raporton Reuters.