Botë

Putini përdor pandeminë për qeverisje me grusht të hekurt

Putini përdor pandeminë për qeverisje me grusht të hekurt
Foto: Reuters

Rusia u bë të dielën vendi i dytë me numrin më të lartë zyrtar të rasteve me virusin korona në botë, me Shtetet e Bashkuara të Amerikës në krye të listës.

Lajmi i zi vjen megjithëse ishin marrë një sërë masash efikase për frenimin e përhapjes së virusit, përfshirë një sistem digjital për transfermin e të dhënave me të cilin u kërkohet qytetarëve një kod që të lëvizin me makinë ose me transport publik nëpër qytet. Moska ka nisur zbatimin e kësaj mase prej pesëmbëdhjetë prillit, dhe javën pasuese 21 rajonet federale u raportua se dorëzuan aplikacione për të lansuar programin.