Botë

OBSH-ja paralajmëron izolime të reja nëse lehtësimi nuk menaxhohet me kujdes

OBSH-ja paralajmëron izolime të reja nëse lehtësimi nuk menaxhohet me kujdes
Foto: Reuters

Kreu i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) të mërkurën ka paralajmëruar rreziqet për rikthim të masave të izolimit nëse shtetet që kanë nisur të lehtësojnë masat nuk arrijnë të menaxhojnë tranzicionin “me kujdes ekstrem dhe me ndarje të fazave”.

Drejtori i Përgjithshëm, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ka listuar një listë hapash të domosdoshëm, para se shtetet të nisin me lehtësimin e masave, për të kontrolluar shpërndarjen e koronavirusit, duke përfshirë mbikëqyrjen dhe përgatitjen e sistemit shëndetësor.