Botë

Motra kryespiune

Motra kryespiune

Spekulimet dhe thashethemet për shëndetin e Kim Jong-unit mund të mos kenë kurrfarë vlere, por dilemat se kush mund ta pasojë atë në një të ardhme të afërt ose të largët gjithnjë do ta shoqërojnë sundimin e tij. BBC-ja ka folur me analistë se kush mund të jenë kandidatët dhe nëse historia është në anën e tyre.

Një anëtar mashkull i familjes Kim ka qenë në krye të Koresë Veriore prej themelimit të saj nga Kim Il-sungu më 1948 – dhe mitologjia e kësaj familjeje vazhdon të përcjellë shoqërinë gjatë historisë së saj të re.