Botë

Ministria kineze i shpall qentë kafshë shtëpiake, s’i konsideron më bagëti

Foto: Reuters / ilustrim
 

Kina ka hartuar udhëzime të reja për t’i riklasifikuar qentë si kafshë shtëpiake e jo bagëti, ka thënë ministria e Agrikulturës, pjesë e një përgjigjeje ndaj shpërthimit të koronavirusit që grupi “Humane Society International” e quajti një “ndërrues të lojës” në mirëqenien e kafshëve.

Ndonëse mishi i qenit mbetet delikatesë në shumë rajone, ministria e Agrikulturës tha në një njoftim të publikuar ditën e djeshme se qentë më s’do të konsiderohen bagëti. Këtë emërtim, Kina e përdor për kafshët që mund të mbahen për ushqim, qumësht, lesh, fibra dhe mjekësi, apo që shërbejnë për nevoja sportive apo ushtarake, raporton Reuters.