Botë

Gratë nigeriane mësojnë boks për vetëmbrojtje

 

Shkalla e lartë e sulmeve seksuale, sundimi i dobët i ligjit dhe tabutë fisnore që mbajnë në heshtje dhunën gjinore, ka shtyrë disa gra nigeriane që të thyejnë të gjitha traditat, duke mësuar të vetëmbrohen.

Një grup i të drejtave të njeriut është bërë bashkë me trajner boksi për të ofruar mësime falas të vetëmbrojtjes që po u ndihmon të harrojnë dhunën e përditshme ndaj grave në një shtet që njihet për keqtrajtimin e tyre nga xhihadistët.