Meksikanëve po u ngutet të shpëtojnë breshkat

Meksikanëve po u ngutet të shpëtojnë breshkat

13 January 2020 17:30

Punëtorët e një akuariumi po nguten që të shpëtojnë popullatën e breshkës Oaxaka pasi algat e kuqe kanë vrarë qindra breshka në Oqeanin Paqësor.

Breshkat sëmura janë marrë nga oqeani dhe janë vendosur në pishina për t’u shëruar nga helmimi.

Sipas zyrtarëve, 292 breshka të detit kanë ngordhur si pasojë e helmimit.

“Po mjekojmë 11 breshka. Njëra mezi mund të marrë frymë dhe i duhet një jelek për të qëndruar mbi ujë. Të tjerat janë në gjendje më të mirë shëndetësore dhe mund të hanë të pavarura, pa ndihmën tonë”, ka thënë Dennis Bermudez, transmeton KTV.

Autopsia ka treguar se breshkat e sëmura kanë ngrënë salpa që përmbanin nivele të larta të toksinës së lëshuar nga algat.

Fenomeni shkaktohet nga lulëzimi i algave dhe shpesh ndot ujin me ngjyrë të kuqe.

Si rezultat, oksigjeni pakësohet në uji dhe algat lëshojnë toksina që mund të helmojnë breshkat.

© KOHA

Komentet

Shto koment

Të ngjashme