Botë

10,000 deve rrezikojnë të vriten në Australi sepse po i lënë banorët pa ujë

 

Rreth 10,000 deve rrezikojnë të vriten në një rajon të goditur nga thatësira në Australi, pas ankesave se këto kafshë të etura po i rrezikojnë banorët lokalë që dëshpërimisht po kërkojnë ujë.

Zyrtarë vendës në pjesën e largët veriperëndimore të Australisë Jugore kanë aprovuar vrasjen e kafshëve, e cila pritet të fillojë të mërkurën dhe pritet të zgjasë pesë ditë, raporton CNN.