Botë

Rusia dhe Ukraina tregojnë detajet e marrëveshjes së re të transportit të gazit

Foto: AFP
 

Zyrtarët nga Rusia dhe Ukraina kanë treguar detajet e marrëveshjes së re pesëvjeçare, për transportin e gazit rus në Evropë përmes Ukrainës.

Lidhur me arritjen e kësaj marrëveshjeje fillimisht u raportua në orët e vona të 20 dhjetorit, duke i dhënë fund kështu shqetësimeve se Evropa do të mbeste pa sasi të mëdha të gazit rus, që kryesisht përdoret për ngrohje dhe industri.