Botë

Macroni nuk ndryshon qëndrim për “vdekjen e trurit të NATO-s”

Macroni nuk ndryshon qëndrim për “vdekjen e trurit të NATO-s”

Presidenti i Francës, Emmanuel Macron, tha sot se u qëndron prapa deklarimeve të tij të mëhershme se NATO është në një gjendje “të vdekjes klinike” dhe se Aleanca duhet të jetë e qartë për qëllimin e saj parësore.

Në një konferencë shtypi të përbashkët me homologun e tij amerikan, Donald Trump, në margjinat e një samiti të NATO-s në Londër, Macroni tha se Aleanca nuk mund të pajtohet as për një përcaktim të përbashkët të terrorizmit.