Botë

Ribashkimi i Gjermanisë, jo model për Koretë e ndara

Ribashkimi i Gjermanisë, jo model për Koretë e ndara

shekulli histori gjermane në një minutë: muri që ndan Gjermanitë dhe patrullat e frikshme ushtarake qëndrojnë përpara murit të padepërtueshëm. Muri fillon të çahet, gurët nisin të rrokullisen, muri bie dhe njerëzit shpërthejnë në festë për lirinë dhe paqen.

Ky ishte animacioni i projektuar në ndërtesën më të lartë të sheshit kryesor në Seul, aty ku pos tjerash u ndodhet edhe ndërtesa e Ambasadës së Gjermanisë, me rastin e shënimit të 30-vjetorit të rënies së Murit të Berlinit më 9 nëntor, raporton Deutsche Welle, përcjell Koha Ditore. Me këtë projeksion, Ambasada gjermane dëshironte që të tërhiqte sa më shumë vëmendje që ishte e mundur për ngjarjen në metropolin aziatik prej më se dhjetë milionë banorësh.