Botë

Gjermania thotë se BE-ja “duhet të hapë derën” për vendet e Ballkanit

Gjermania thotë se BE-ja “duhet të hapë derën” për vendet e Ballkanit

Ministri i Jashtëm gjerman ka ofruar përkrahjen e Gjermanisë ndaj përpjekjeve të Maqedonisë së Veriut për t’i nisur negociatat për anëtarësim me Bashkimin Evropian, pasi një pakicë e shteteve anëtare të BE-së bllokuan këtë proces.

Heiko Maas tha të mërkurën se BE-ja “duhet të hapë derën” për vendet e Ballkanit dhe tha se populli i Maqedonisë Veriore nuk duhet të jetë i zhgënjyer me këtë bllokadë, raporton AP.