Botë

Australia kërcënohet nga zjarret, dy shtete në rrezik

Australia kërcënohet nga zjarret, dy shtete në rrezik
 

Thatësira që vazhdon prej vitesh në rajonet lindore të Australisë ka ndihmuar përhapjen e zjarreve që tani kërcënojnë banesat dhe popullsinë. Autoritetet thonë se situata është serioze ndërsa evakuimi i banorëve po kryhet me vështirësi.

Autoritetet australiane po përballen me vatra zjarri të rrezikshme që po djegin mbi 570 mijë hektarë tokë.