Botë

Senati amerikan aprovon Maqedoninë e Veriut në NATO

Senati amerikan aprovon Maqedoninë e Veriut në NATO

Senati amerikan unanimisht ka aprovuar pranimin e Maqedonisë së Veriut në NATO me vota 91-2, që nënkupton se shteti i vogël ballkanik është një hap më afër që të bëhet anëtari i 30-të i NATO-s.

Ky vendim shënon një fitore për Shkupin pasi Bashkimi Evropian vendosi të mos i nisë negociatat për anëtarësim gjatë kësaj jave. Por dërgon edhe një mesazh më të gjerë të mbështetjes për Evropën dhe përmbajtjes për Evropën, ka thënë kryesuesi i Komitetit të Senatit për Marrëdhënie me Jashtë Jim Risch, republikani nga Idaho, transmeton Koha.net.