Botë

Zgjedhjet e parakohshme në Maqedoninë e Veriut do të vonojnë përsëri regjistrimin e popullsisë

Zgjedhjet e parakohshme në Maqedoninë e Veriut do të vonojnë përsëri regjistrimin e popullsisë
 

Marrëveshja e djeshme e drejtuesve të partive politike në takimin me Presidentin për zgjedhjet e parakohshme parlamentare ka të ngjarë të vonojë përsëri regjistrimin e popullsisë në Maqedoninë e Veriut (të planifikuar për prillin e vitit të ardhshëm), dhe duket se nuk do të ketë as adresim të rekomandimeve të OSBE / ODIHR për ndryshimet e modelit zgjedhor.

Të dielën (20 tetor) pas mbledhjes së udhëheqjes, pothuajse të gjithë kryetarët e partive vlerësuan se ishte shumë e vështirë të mbahej regjistrimi i popullësisë këtë pranverë dhe se do të ishte më realiste mbajtja e tij pas zgjedhjeve ose në 2021.