Botë

Sekreti i shtetit më të pastër të botës

 

Nxënësit rrinë ulur e pa bëzan, me çantat vendosura nëpër banka, teksa mezi s’presin që të shkojnë në shtëpi pas një tjetër dite të lodhshme me shtatë orë 50-minutëshe mësimore.

Dëgjojnë me vëmendje teksa mësuesi ua tregon orarin e së nesërmes. Pastaj, siç akëcilën ditë tjetër, mësuesi e përmbyll me fjalët: “Në rregull të gjithë, lista e sotme e pastrimit. Rreshtat një dhe dy do të pastrojnë klasën. Rreshtat tre dhe katër, korridoret dhe shkallët. Dhe rreshti i pestë do të pastrojë tualetet”.