Botë

Rusia dhe Kina përdorin veton ndaj Rezolutës humanitare për Sirinë

Rusia dhe Kina përdorin veton ndaj Rezolutës humanitare për Sirinë

Rusia dhe Kina vendosën veton ndaj një rezolute të mbështetur nga shumica e anëtarëve të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, që kërkuan armëpushim në provincën veri-perëndimore Idlib të Sirisë.

Rezoluta kërkonte që aktivitetet kundër-terrorizmit të përputheshin me ligjin ndërkombëtar humanitar.