Botë

Dronë kinezë në ushtrinë amerikane?

Dronë kinezë në ushtrinë amerikane?

Sipas dokumenteve të qeverisë amerikane, Forcat Ajrore dhe Marina e SHBA kanë blerë dronë të prodhimit kinez për t’u përdorur nga forcat elitë edhe pse Pentagoni e kishte ndaluar përdorimin e tyre për shkak të shqetësimeve për sigurinë në internet.

Zëdhënësi i Pentagonit, koloneli Mike Andrews i tha Zërit të Amerikës se dronët ishin blerë me leje të posaçme si përjashtim nga vendimi i Departamentit të Mbrojtjes, për shkak të nevojave të ngutshme.