Në Izrael mbahen zgjedhjet e përgjithshme

Në Izrael mbahen zgjedhjet e përgjithshme

17 September 2019 08:20

Izraelitët po votojnë në zgjedhjet e përgjithshme - të dytat në pesë muaj.

Kryeministri Benjamin Netanyahu i thirri zgjedhjet pasi dështoi të formojë koalicionin qeverisës, pas votimeve në prill.

Sondazhet e fundit të opinionit e nxorën partinë e tij Likud në konkurrencë të ngushtë me rivalen kryesore, Partinë Blu dhe Bardhë, të udhëhequr nga ish-shefi ushtarark, Benny Gantz, tranmseton rel.

Sondazhet sugjerojnë se asnjëra prej këtyre partive nuk do të ketë shumicë të qartë.

Bisedimet për formimin e koalicionit të ri pritet të nisin sa të përfundojnë votimet në orën 22:00 sipas kohës lokale dhe të dalin rezultatet e para.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme