Botë

Mbi 340.000 refugjatë sirianë kthehen në shtëpi nga Turqia

Mbi 340.000 refugjatë sirianë kthehen në shtëpi nga Turqia

Qindra mijëra sirianë janë kthyer në shtëpi në pjesë të Sirisë të pastruara nga grupet terroriste në operacionet ushtarake turke përtej kufirit, tha ministri i jashtëm i Turqisë, Mevlut Çavushoglu.

"Mbi 346 mijë sirianë janë kthyer në zonat në Siri të cilat u pastruan nga terroristët në operacionet 'Mburoja e Eufratit' dhe 'Dega e ullirit'", tha Çavushoglu në konferencën e përbashkët për media në Liban me homologun e tij, Gebran Bassil, duke iu referuar operacioneve turke nga viti 2016.