Botë

Refugjatët e padëshiruar sirianë në Turqinë e Recep Tayyip Erdoganit

Refugjatët e padëshiruar sirianë në Turqinë e Recep Tayyip Erdoganit

Në lagjen “Fatih” të Stambollit, që tani njihet ndryshe edhe si “Damasku i vogël”, dhe jo vetëm aty, që nga 20 qershori i këtij viti nuk ka qetësi. Pushteti ka filluar t’i “zbulojë refugjatët, me shumicë siriane, pa letra”, si dhe ata “me letra”, që këtu u thonë “kimlek”, por që kanë ardhur pranë Bosforit nga ndonjë qytet tjetër turk, me kimlek të vlershëm vetëm për atë rreth.

Mes refugjatëve sirianë, që këtu nga viti 2014 nuk quhen me emër të vërtetë, por “mysafirë” asnjëherë nuk janë bërë më shumë telefonata për ta lajmëruar njëri-tjetrin se në ç’drejtim po ecën policia. Gjerë më tani janë zbuluar mbi 6 mijë të pafat. Ata “me letra” i kthejnë në qytetet turke nga kishin ardhur, ndërsa ata “pa letra” në pikën famëkeqe kufitare me Sirinë “Al Bab”.