Botë

56-vjet nga tërmeti i Shkupit

56-vjet nga tërmeti i Shkupit

Me 26 korrik të vitit 1963 Shkupin e dridhi një tërmet i fuqishëm ku humbën jetën 1070 persona, ndërsa u lënduan 3 mijë të tjerë.

Nga tërmeti u shkatërruan 15,800 ndërtesa dhe u dëmtuan 28,000 të tjera. Mbi 200,000 persona mbetën pa kulm mbi kokë. Nga tragjedia e Shkupit u trondit dhe u angazhua e gjithë bota.