Botë

Familjet mafioze të Italisë tentojnë rikthimin në skenë

Familjet mafioze të Italisë tentojnë rikthimin në skenë
 

Policia italiane dhe amerikane organizuan një operacion të madh kundër familjeve të njohura kriminale që po synonin t’i kthenin fuqitë mafioze në bazën e tyre të njohur, qytetin e Sicilisë në Itali.

Më shumë se 200 policë, përfshirë zyrtarët e FBI-së, kanë kryer 19 arrestime në Palermo dhe në familjen Gambino në New York. Grupi i organizuar i Sicilisë që njihet me emrin “Cosa Nostra”, ishte paralizuar që prej vdekjes së liderit famëkeq Salvatore “Toto” Riina.