Botë

Vajza mburojë e Hong-Kongut

Vajza mburojë e Hong-Kongut
 

Terri ka rënë. Turma është rralluar. Një vajzë e vetme, në pozitë meditimi, rri ulur përpara një vargu policësh. Kjo pamje është shndërruar në imazh ikonik të demonstratave të Hong-Kongut. 

“Trimëri përballë brutalitetit. Shumë bukur”, ka shkruar një përdorues i Twitterit. “Pafajësia e rinisë dhe mburojat e protestuesve ndaj autoritetit”, ka shkruar gazetari irlandez me seli në Hong-Kong, Aaron Mc Nicholas. E cilësuar tanimë si “Vajza mburojë”, kjo e re ka frymëzuar madje vepra arti nga artistët më të shquar disidentë të Kinës, si Badiucao. Emri i saj është Lam Ko La.