Botë

Presidenti i Ukrainës i kërkon BE-së shtim të sanksioneve ndaj Rusisë

Presidenti i Ukrainës i kërkon BE-së shtim të sanksioneve ndaj Rusisë

Në ditën e dytë dhe të fundit të vizitës së tij në Bruksel, presidenti i sapozgjedhur i Ukrainës, Volodymyr Zelenskiy, i ka bërë thirrje Bashkimit Evropian që të shtojë sanksionet kundër Rusisë.

Pas negociatave të zhvilluara me presidentin e Këshillit Evropian, Donald Tusk më 5 qershor, Zelenskiy ka falënderuar BE-në për “mbështetjen e paluhatur” dhe ka bërë thirrje për “fuqizim të sanksioneve, në mënyrë që të kthehet paqja në Ukrainë”.