Botë

Papa kujton viktimat e komunizmit në Rumani

Papa kujton viktimat e komunizmit në Rumani
 

Në përfundim të vizitës në Rumani, Papa Françesku ka kujtuar viktimat e krishtera të kohës së komunizmit.

Papa Françesku ka mbajtur në Rumani një meshë para 60.000 besimtarëve dhe ka vlerësuar shtatë peshkopë greko-katolikë, të cilët kanë vdekur në burgje në periudhën 1948 - 1970. Në meshën e tij ai tha se në Rumani duhet të ruhet liria dhe mirësia si trashëgimi e peshkopëve martirë.